De voorstelling

logo30

Naast molen de Weijert en museum Oold Ark kun je begin juli genieten van een sprookjesachtige voorstelling in de openlucht. De voorstelling is gebaseerd op het sprookje van moeder de gans ‘De gelaarsde kat’. Daar is een flinke portie Makkingaaster eigenheid aan toegevoegd.
En zo wordt het een afwisselende voorstelling met humor, actie, historie en muziek. Het grootste deel is in het Nederlands. Daarnaast wordt in sommige scenes Stellingwerfs en Fries gesproken. Dat maakt ‘De Gelaarsde Kat’ tot een voorstelling voor alle leeftijden. De  voorstellingen zijn ’s middags en ’s avonds te zien op 6,7 en 8 juli 2018.

De voorstelling van zaterdagavond 7 juli zonder arrangement, is inmiddels volledig uitverkocht. Voor het bezoeken van de voorstelling met het arrangement zijn nog een beperkt aantal kaarten. 

 

Waar gaat het sprookje over?

molenaar op bankDe Gelaarsde kat zorgt in het sprookje er voor dat de molenaarszoon en de prinses elkaar ontmoeten. Hij houdt alles en iedereen in de gaten en bedenkt een nieuwe naam voor de jongste zoon van de molenaar. “de Markies van Carabas.” Hij vertelt aan iedereen die hij tegen komt dat de Markies van Carabas zijn baas is en zeer veel bezittingen heeft. Iedereen wordt natuurlijk nieuwsgierig  en wil die Markies toch minstens ontmoeten om kennis met hem te maken.

De kaartverkoop.

 In totaal hebben we 4 voorstellingen waarvoor kaartjes verkocht gaan worden.Op vrijdagavond de premiere, zaterdagmiddag en zaterdagavond en de zondagmiddag. Per voorstelling zijn er ongeveer 250 plaatsen.In totaal gaan we dus uit van 1000 bezoekers.
Op vrijdagmiddag is er de try-out voor de kinderen van Makkinga. (Geen kaartverkoop).Mocht er een voorstelling uitvallen dan is  zondagavond 19:00 uur een reservemoment.

Wilt u  zeker zijn van een plek wees er dan snel bij en kies nu voor de knop [KOOP HIER UW KAARTEN]. Iedere kaart geeft u bovendien recht op een gratis bezoek aan de molen en het museum "Oold ark".

Het kattinga-arrangement

Het Kattinga dinerLekker eten en daarna bij de voorstelling kijken: bestel nu een Kattinga-arrangement!

Wil je samen met collega's, familie of buurtgenoten genieten van een 3-gangen diner voordat de voorstelling begint? Maak dan gebruik van het Kattinga-arrangement dat wordt verzorgd door het keukenteam van het Dorpshuis in Makkinga onder leiding van kok Durk Hoekstra. Hij heeft voor deze gelegenheid een 3-gangen diner samengesteld inclusief een heerlijke wijn bij elk gerecht. Het arrangement kost €45,- per persoon en wordt alleen op zaterdag aangeboden.

Voor dit bedrag krijgt u:

  • een 3-gangen diner inclusief wijn arrangement.
  • toegang tot de voorstelling van De Gelaarsde Kat 
  • goodie bag

Het begint om 17.45 uur in het dorpshuis van Makkinga,  Oosterhuisweg 3a.Er is plek voor 50 personen. Het arrangement is te bestellen via de website onder "Kaarten bestellen". Per persoon zijn er maximaal 10 kaartjes.

De Locatie

Coöperatie Kattinga

De "Coöperatie Kattinga.nl" is het samenwerkingsverband van:
- Korenmolen "De Weijert"
- Museum "Old Ark"
-Toneelvereniging "Het ontluikende bloempje"
en een groot aantal andere organisaties en vrijwilligers
met als doel, de productie van "De gelaarsde kat".

De voorstelling is onderdeel van logo ch2018 klein.

Ons adres

 E. Rijpkema

v. Brederodestraat 48
8423 TW Makkinga
0516-441688

info@kattinga.nl

Kijk ook op facebookklein


Meld je aan voor de Kattinga Courant

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de Kattinga Courant.